Desperate Receptionist

Ένας ύμνος στο μεγαλείο του ανθρώπινου μυαλού...

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ιδανικές θερμοκρασίες

Ο αιφνιδιασμός και πώς να το αποφύγεις. Εκεί είναι όλο το ζουμί τελικά...

Πρέπει να είσαι πάντα "στην τσίτα", να έχεις τα νεύρα σου πάντα προετοιμασμένα και χαλαρά για να πετύχουν την απαιτούμενη ταλάντωση την κρίσιμη στιγμή και να μην σπάσουν.

Αυτήν την γνώση την κατακτάς.

Μέρα με την μέρα, βλακεία με την βλακεία.

Κανείς δεν γεννιέται έτσι. Εμείς εδώ την έχουμε. Άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο.

Επίσης αυτό εδώ το blog είναι τεράστια βοήθεια. Άλλο να σκέφτεσαι, μόλις τρως in your face την υπέρτατη χαζομάρα, "γουστάρω, θα πάω να το γράψω" και άλλο να μένει μέσα σου και να σε κατατρώει.

Μόνο προετοιμασμένοι, υποψιασμένοι και άρτια εκπαιδευμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν περιστατικά σαν το σημερινό στις συνθήκες που θα σας περιγράψω.

Σκατζάρω για λίγη ώρα τον συνάδελφο στο μπαρ της πισίνας αμέσως μετά τα πρωινά.
Ησυχία...
Έξι άτομα γύρω γύρω μαζεύουν αχόρταγα ήλιο στις ξαπλώστρες. Βάζω τον "Εν λευκώ" να παίζει έτσι easy listening και πίνω την φραπεδιά έτοιμος να εξυπηρετήσω κάθε πελάτη που θα χρειαστεί.
Αυτές είναι οι συνθήκες. Ιδανικές για αιφνιδιασμό ε;

Η χαμηλών τόνων Βελγίδα (ναι, πάλι από κει) έρχεται και αφού παραγγέλνει τρια αναψυκτικά πέφτει το μάτι της στο ψυγείο και συγκεκριμένα στο ειδικό θερμόμετρο που έχουμε εκεί και μου ζητάει ευγενικά αν μπορεί να το δει.
"Τι διάολο" σκέφτομαι "στον ΕΦΕΤ δουλεύει;" αλλά μιας και το ψυγείο λειτουργεί άψογα δεν φοβάμαι και της το δίνω.
Εκείνη το παίρνει και αφού το περιεργάζεται και προσπαθεί να δει την ένδειξη με ρωτάει:
"πόσο είναι τώρα, 26- 27 βαθμοί;"

Κι εδώ φένεται ο εκπαιδευμένος, ο βετεράνος. Κάποιος άλλος τί θα έκανε σε ένα τέτοιο περιστατικό; Θα πήδαγε πάνω απ' το μπαρ και θα της έπαιρνε ίσως την θερμοκρασία με αυτό το ίδιο θερμόμετρο βάζοντάς το σε σημεία που δεν θέλω να αναφέρω...

Ο παλιός όμως είναι αλλιώς και απλώς απαντάει πως αν έδειχνε 27 βαθμούς το θερμόμετρο που μόλις βγάλαμε απ' το ψυγείο, η Κόκα Κόλα της θα είχε γίνει σιρόπι για τη φαρυγγίτιδα ενώ οι 5 βαθμοί που έδειχνε ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα ευνοούσαν το κολύμπι στην πισίνα και την ηλιοθεραπεία αν τυχόν αποτελούσαν ατμοσφαιρική ένδειξη.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου